TEEMAT

YMPÄRISTÖRAATI

YMPÄRISTÖTIIMI

TOIMINTASUUNNITELMAT

PÖYTÄKIRJAT

LOMAKKEET


Jätemäärän kartoitus
Jätemäärän kartoituksia on tehty 3 kertaa; alkumittaus heti lukuvuoden alussa, välikartoitus puolessa välissä, ja loppumittaus paria viikkoa ennen raporttien tekoa.
Raatilaiset suorittivat itse mittaamisen noin kuuden hengen ryhmissä. Jokaisessa ryhmässä oli sekä yläkoululaisia ja alakoululaisia. Jokaiselle ryhmälle annettiin oma alue, josta he kävivät mittaamassa roskat. (esimerkkejä alueista: opettajien huone, alakoulun luokat yläkerrassa sekä yläkoulun aulatilat).
Joka ryhmälle jaettiin erikokoisia mittausastioita. (esim. 1 litran maitotölkki, noin 10 litran ämpäri) Ja sitten ei muuta kun mittaamaan. Ryhmät kiersivät omilla alueillaan ja tarkistivat jokaisen roskiksen. Jos jostain roskiksesta löytyi roskia, niin sitten ei muuta kuin mittaamaan.
Paikoittain tulokset olivat todella hälyttäviä ensimmäisellä mittauskerralla, mutta vuoden lopussa tehdyssä mittauksessa näkyi suuria muutoksia parempaan päin. Useimmiten mittaus oli sotkuista hommaa, mutta rohkeat raatilaiset kävivät kumihanskoin tutkimaan roskisten sisältöä.
roskan_tonkijat.jpg


Kansainvälinen Nuukuusviikko
Nuukuusviikko on jokavuotinen järkevän kulutuksen teemaviikko. Viikon tarkoitus on säästää luonnonvaroja ja vähentää jätteiden syntyä. Seuraavan kerran Nuukuusviikkoa vietettiin 14.-20.4.2008.
Valtakunnallisille nuukuusviikko-sivuille tästä: http://www.nuukuusviikko.fi/


Ruokalan biojätemäärä -mittaus
wpe7.gif